Zo investeer je zorgeloos in bitcoins

13 Mar 2021

Zo investeer je zorgeloos in bitcoins

Bitcoins bestaan nog niet zo heel lang, toen het net uit kwam zagen weinig mensen hier de waarde in. Het is natuurlijk ook best wel vreemd om veel geld te investeren in iets wat nieuw is en waar je niks van af weet. Maar wanneer je een paar jaar geleden had geïnvesteerd in bitcoins had je een slimme inverstering gedaan. Al gauw steeg de prijs van de bitcoins, maar ook de waarde van deze digitale munten. Hieronder kan je lezen wat de voordelen van bitcoins zijn, waarom bitcoins kopen voordelig zijn en hoe je bitcoins koopt.

Voordelen van bitcoins

Een groot voordeel aan bitcoins is dat er geen bank voor nodig is. Wanneer je geld wilt overschrijven is daar altijd een bank voor nodig. Wanneer je geld overmaakt zorg je er voor dat het geld van je eigen bank naar de ontvanger wordt gestuurd. Wanneer je dit wilt doen met bitcoins is dit niet van toepassing. Daarnaast gaat de transactie met deze digitale munt onwijs snel, de ontvanger heeft binnen een paar seconden het geld op zijn rekening. Bitcoins zijn daarnaast een betaalmiddel die je over de hele wereld kunt gebruiken. Dat houdt in dat deze munt overal dezelfde waarde heeft. Een andere reden om in bitcoins te investeren is omdat de bitcoin in het verleden vaak erg gestegen is. Deze munt is gedecentraliseerd dat houdt in dat de munt niet wordt gecontroleerd door een instantie. Daarnaast worden er ook geen bitcoins bij gemaakt, wat wel het geval is bij fysiek geld. 

Waarom bitcoins kopen?

Wanneer je bitcoins koopt is het een inverstering voor de toekomst. Deze digitale munten kunnen binnen een week verdubbelen qua waarde. Veel mensen willen gelijk hun aandelen in bitcoins verkopen wanneer de koers ontzettend is gestegen, maar het is juist slim om het tegenovergestelde te doen. Veel expert zeggen namelijk dat bitcoins het betaalmiddel is van de toekomst, daarom is het slim om BTC kopen. Je ziet dat de transacties online steeds meer toenemen waardoor de digitale valuta steeds groter wordt. De bitcoin is eigenlijk een ideale betaalmiddel, aangezien er geen bank voor nodig is en de kosten laag liggen wanneer je betaald met bitcoins. Bitcoins wordt ook wel het geld van de toekomst genoemd, dus heb geduld het kan namelijk veel geld opleveren. 

Hoe koop je bitcoins?

Er zijn online verschillende partijen waar je bitcoins kan kopen. Je kunt op een makkelijke en veilige manier bitcoins kopen, namelijk gewoon via iDEAL. Overigens wanneer je de bitcoins weer wilt verkopen kan je dat ook gewoon veilig doen via deze partijen. Wanneer je bitcoins wilt kopen is het belangrijk dat je wel een wallet hebt, dit geld hetzelfde voor wanneer je wilt investeren in Ethereum