Zelf sigaretten maken is zo gek nog niet!

12 Nov 2020

Zelf sigaretten maken is zo gek nog niet!

Je kan snel verslaafd raken aan sigaretten. Dat komt doordat een stofje genaamd nicotine, in de tabak zit. Het stofje nicotine zorgt dat je je lekker voelt. Roken heeft voor veel mensen dan ook een ontspannende werking en vermindert stress. Je kan op een gegeven moment niet meer zonder een sigaret omdat je je graag lekker wilt blijven voelen. Wanneer je dit gevoel constant wilt hebben gaat het je natuurlijk erg veel geld kosten. Stoppen met roken is natuurlijk de beste manier om geld te besparen, maar dat kan of wil je liever niet. Met roken stoppen is natuurlijk een oplossing, maar je kan ook overwegen om sigaretten zelf te gaan maken, zodat je toch kosten kan besparen. Zelf sigaretten maken is natuurlijk een oplossing om geld te besparen. Instructies vind je hier. Wanneer je zelf sigaretten wilt maken zal je tijd vrij moeten maken. Je koopt de sigaretten immers niet meer kant en klaar in de winkel. 

Zelf sigaretten maken 

Het zelf maken van sigaretten is de laatste paar jaren erg populair geworden en doet niet onder in kwaliteit. Vroeger was shag de enige vorm van sigaretten die je zelf kon maken. Je kocht een pak shag, een pakje met vloeitjes en je rolde zo je eigen sigaret. Tegenwoordig vinden veel mensen het zelf maken van sigaretten onhandig of kunnen het zelfs niet. Daarom zijn er momenteel veel apparaten waarmee je snel en eenvoudig zelf je sigaretten kunt maken. Dit kan je doen met een elektrische of handmatige sigarettenmaker. Met de nieuwe Powermatic 4 Sigarettenmaker bijvoorbeeld, kan je heel eenvoudig zelf sigaretten maken. Doordat de aanvoer van de tabak via een trechter wordt geregeld kan je het in zijn geheel vullen, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot en de snelheid toeneemt.

 

Voordeliger roken

Je kan met behulp van deze apparaten niet meer onderscheiden of een sigaret uit de winkel komt of zelf is gemaakt. De benodigdheden zijn een pak vloeitjes met filter, een doos met volume tabak en een klik apparaat. Apparaten zijn tegenwoordig automatisch te verkrijgen. Bij deze apparaten hoef je alleen maar een aantal vloeitjes met filters erin te doen en een tabak, het apparaatje maakt automatisch de sigaretten. Het zelf maken van sigaretten is populair omdat het je veel geld kan besparen. Stel je voor, je rookt 10 sigaretten op een dag (er vanuit gaande dat je een pakje van 19 sigaretten koopt), dan zijn de kosten € 0,332 per stuk en bij een zelfgemaakte sigaret is dat € 0,087. Dat verschil klinkt zo ontzettend weinig maar als je naar de kosten per maand gaat kijken dan is dat bij een normaal pakje € 99,45 en wanneer je de sigaret zelf maakt € 26,10 per maand. Dat verschil klinkt al een stuk interessanter, helemaal als je het bekijkt op jaarbasis. 


Normale sigaretten roken kost je per jaar €1209,97 terwijl de kosten bij zelf maken op jaarbasis € 317,55 is. Daar komt nog bij dat de overheid ieder jaar de accijns prijzen verhoogd. Doordat de accijns blijft stijgen worden pakjes sigaretten steeds duurder. Naast de vele andere is dit ook een goede reden om sigaretten zelf te gaan maken. Uiteraard is het onderaan de streep beter om gewoon helemaal niet te roken. Maar als je het dan al doet, doe het dan zo voordelig mogelijk.