Wintersport kriebels

13 Nov 2020

Wintersport kriebels

Het is november, dat betekent dat we alweer bijna met wintersportvakantie kunnen. Naast de zomervakantie gaan er ook heel veel Nederlanders op wintersportvakantie. Namelijk 1.3 miljoen Nederlanders bezoeken ieder jaar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië om te gaan skiën en te snowboarden. Oostenrijk is duidelijk de meest favoriete wintersport plek voor Nederlanders om naar toe te gaan. Veel wintersporters gaan met de auto en dit zorgt dan voor veel files, zeker in Duitsland. Dit betekend dat je soms heel lang in de file kan staan, waardoor je uren later pas op plaats van bestemming aan komt. Officieel loopt het winterseizoen van 1 oktober tot en met 29 april, maar meestal ligt er in oktober nog niet genoeg sneeuw om te skiën. Het perfecte plaatje is natuurlijk dat je tot het dal naar beneden kan skiën. In dit artikel vertel ik waar je de mooiste skigebieden in Oostenrijk kan vinden en welke uitrusting je nodig hebt voor het skiën.  

Brixental en Sölden

Speciaal voor jou heb ik onderzoek gedaan naar de mooiste skigebieden in Oostenrijk. Om te beginnen kan ik je zeker SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental aanraden. Het skigebied is met 284 kilometer, 90 liften en 77 antieke berghutten het grootste skigebied in Tirol. Je kunt makkelijk met de lift naar de andere kant van de berg waar Westendorf ligt. Deze plaats staat ook wel bekend om de Apres ski bar Gerry’s inn. Hier kan je na het skiën gezellig gaan feesten tot in de late uurtjes. Het leuke aan deze bar is dat ze een groot terras aan de skipiste hebben, waardoor je op de route naar het dal er langs skied. Ook heb je in het dorp een snackbar zitten, waar je een kroketje kan halen na het feesten. Een andere leuke plaats is Sölden. Dit is een unieke en bijzondere wintersportplaats in Oostenrijk. Elke jaar vind hier het WK Alpine Skiën plaats. Over sneeuwzekerheid hoef je je duidelijk geen zorgen te maken, want je kunt hier makkelijk bij twee gletsjers terecht. 

Uitrusting voor skiën

Het is belangrijk dat je goede ski spullen hebt aangezien je natuurlijk geen lekkende skibroek wilt hebben. Vaak zijn skibroeken en ski jassen duur in aanschaf en dan om te bedenken dat je maar een keer in het jaar gaat skiën. Je kunt hier daarom het beste naar een wintersport outlet gaan die voor een mooi prijsje goede skikleding verkoopt. Vaak is het handig om voor een ski jas te gaan die je aan je skibroek kan vastmaken, zo voorkom je dat wanneer je valt niet je hele broek vol zit met sneeuw. Ook is het belangrijk om een goede skibril te hebben, want hoog op de berg kan de zon wel schijnen. Ook wanneer je tussen sneeuwstormen aan het skiën bent, is het handig om een skibril te hebben. Neem er wel een met diepte, je kunt mooie brillen kopen in de skibrillen outlet.