Welke lening past bij jou?

01 Dec 2020

Welke lening past bij jou?

Je kunt bij de bank geld lenen, maar je weet nooit of je hierbij de laagste rente krijgt en de beste voorwaarden. Het is belangrijk om een lening te vinden, die goed bij jou past. Vergelijk daarom verschillende leningen met elkaar, om zo te kijken wat verschillende bedrijven aanbieden qua rente en voorwaarden. Mensen nemen leningen voor verschillende doeleinde, zoals een nieuwe auto of verbouwing van het huis. Hierbij wordt er wel gekeken naar hoe je leefomstandigheden zijn en je inkomsten. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je geld kan lenen bij geldshop. Zij zijn een gespecialiseerd bedrijf, die jou misschien wel kunnen helpen met het verbouwen van je droomhuis. 

Geld lenen, hoe werkt dat?

Wil je geld lenen voor verbouwing, dan is dat zeker mogelijk. Misschien is er wel een 3de kind op komst en is een aanbouw echt nodig. Voordat je een lening wilt aanvragen, zijn er aantal gegevens nodig die op basis daarvan bepalen welke lening goed bij jouw situatie past. Heb je een lening gevonden die goed bij jou past? Dan kun je een lening aanvragen. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken of je een BKR-registratie hebt. Een BKR-registratie betekent dat je een betalingsachterstand hebt en de aanvraag van je lening niet geaccepteerd gaat worden. Je kunt leningen bij verschillende aanbieders afsluiten. Je moet goed onthouden dat de rente en de voorwaarden overal anders zijn. 

Verschillende soorten leningen

Er zijn twee verschillende soorten leningen die je kunt nemen: persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag, wat je vervolgens over een vooraf vastgestelde periode afbetaalt. Een lening die hierbij past is bijvoorbeeld voor een auto, dat is een bepaald bedrag wat je in een keer nodig hebt. De rente en de looptijd van een persoonlijke lening staan vast. Zo weet je wat je maandelijk kwijt bent aan deze lening. Wanneer je voor een langere tijd extra geld nodig hebt en je niet precies weet hoeveel, dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Deze lening is erg flexibel, en je kunt hierbij geld opnemen en aflossen wanneer je wilt. Je betaald alleen maar rente over het bedrag wat je opneemt. Hierbij is het wel zo dat bij een lopend krediet de rente en de looptijd kunnen variëren. 

Verantwoord lenen

Er zijn een aantal dingen waar je goed over na moet denken, voordat je geld leent. Denk na over het bedrag, hoeveel heb je precies nodig en hoeveel kan je lenen. Je hebt twee verschillende soorten leningen, heb je een bedrag eenmaal nodig of voor een langere tijd. Ook moet je nadenken over de rente die je betaald over de lening, want geld lenen kost geld. Ook zitten er risico’s aangebonden, met een lening zit je vast aan een contract. Wees daarom zeker of hieraan kunt voldoen. Kijk goed naar de voorwaarden, voordat je een lening afsluit.