Voor iedereen een traplift

16 Nov 2020

Voor iedereen een traplift

Je hoeft niet altijd een traplift aan te schaffen, wanneer je op leeftijd bent en het lastig is om nog de trap op te lopen. Ook door een ziekte of ernstig ongeluk kan je niet meer in staat zijn om een trap op te komen. Daarom ook als titel voor iedereen een traplift. Er zijn veel verschillende trapliften op te markt en waardoor jij kan kiezen welke traplift het beste bij jouw situatie past. In dit artikel geef ik jou wat informatie over wat nou precies een traplift is, wat voor soorten trapliften er zijn en hoe je ze voor een scherp prijsje kan aanschaffen. 

Wat is een traplift?

Een traplift is bedoeld om de trap veilig op en af te komen, het is bedoeld als een hulpmiddel. Een traplift bestaat uit een rail die over de trap heen loopt en een stoel die een elektrische motor bevat. Over die rail kan je naar boven en naar beneden gaan. 

Verschillende soorten trapliften

Een trap hoeft niet altijd recht naar boven te gaan, misschien heb jij wel een trap die een bocht maakt. Maar hier hoef je je dan ook helemaal geen zorgen om te maken, want dat is geen probleem. Er zijn namelijk drie verschillende soorten trapliften: trapliften met een bocht, rechte trapliften en buiten trapliften. Je ziet dat bij trappen die veel bochten hebben de prijs in de traplift omhoog gaat, want de traplift wordt helemaal op maat gemaakt. Dus hoe meer bochten, hoe hoger de prijs. 

Voordelen van een traplift 

Het is een veilige manier om naar boven en naar beneden gaan, zeker wanneer je niet meer goed de trap op kan komen. Ook kun je met de traplift spullen vervoeren, denk aan een hondje. Het positieve is dat op bijna elke trap een lift past. Vaak willen mensen verhuizen vanwege de trappen in het huis, een traplift nemen is dan een goedkopere optie. Ook is het fijn om nog vertrouwd in je eigen huisje te blijven wonen, sommige mensen vind het vervelend om naar een verzorgingshuis te gaan of in een appartement te wonen.

Wat kost een traplift?

Dit kan natuurlijk heel erg in prijs variëren, wanneer je meer trappen in huis hebt zal je meer trapliften ook moeten aanschaffen. Je kan natuurlijk voor een nieuw traplift gaan maar een tweedehands traplift is even veilig en tenslotte goedkoper. Een traplift kopen via marktplaats, bespaard je zo duizenden euro’s. De levensduur van trapliften zijn vrij lang, vandaar dat er ook een ruim aanbod is in trapliften. Vaak zie je dat tweedehands trapliften goed worden nagekeken en onderzocht, zodat je wel een goede traplift koopt. De accu’s en essentiële onderdelen worden altijd netjes vervangen, zodat je bijna weer een nieuwe traplift hebt maar dan voor scherp prijsje.