Veelgemaakte fouten bij stucen

20 Sep 2021

Veelgemaakte fouten bij stucen

Een stukadoor kan oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen en repareren. Hierbij wordt dan de huidige stuclaag verwijderd en vervangen door een nieuwe laag stucwerk. Hierdoor zien de muren er weer strak uit en verzorgd. In sommige oude huizen zie je dat door een muur opnieuw te stucen het een groot verschil kan maken. Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is een stukadoor nodig om je muren af te werken. Nieuwbouwhuizen worden namelijk kaal opgeleverd waarbij je zelf nog de muren moet afwerken en sauzen. Als je van plan bent om je muren te stucen is het verstandig om je in te lezen. Hieronder kan je de veelgemaakte fouten lezen bij het stucen. 

Niet goed laten drogen

Een nieuwbouwwoning, woning verbouwen of muren renoveren, het is belangrijk dat je het stucwerk de tijd geeft om te drogen. Het is verleidelijk om gelijk te beginnen met schilderen en behangen wanneer de stukadoor je huis heeft verlaten, maar dit is geen goed idee. Een net gestucte muur bevat nog veel vocht en dat moet eerst verdampen. Wanneer je dan snel aan het werk gaat met schilderen zullen er verf blaasjes ontstaan en andere oneffenheden. Stukadoor Wandgrimeurs zal je vertellen wanneer je aan de slag mag gaan met de muren behangen of schilderen. Vaak is er een dag nodig om de muur te laten drogen. Je kunt de ruimte drogen door het goed te ventileren of een bouwdroger in te huren. 

Geen kleur toevoegen

Sommige mensen kiezen ervoor om een kleur door de pleister heen te laten mengen, hiermee kan je kosten voor een schilder besparen. Het kost vaak 1 euro per vierkante meter extra, om een kleur er doorheen te laten mengen. Het voordeel is dat je muren volledig afgewerkt opgeleverd worden. Je kunt een kleur laten mengen door bijna alle soorten stucwerk. Een ander groot voordeel is dat wanneer je per ongeluk tegen de muur aan stoot dat de beschadiging minder goed zichtbaar is. De kleur is door de hele laag gemengd en is geen laagje op de muur. Je bespaart hiermee veel moeite en geld voor een schilder of behanger. 

Zelf proberen stucen

Voor de werkzaamheden van een stukadoor betaal je gemiddeld 15 tot 20 euro per vierkante meter. Als je geld wilt besparen kan je er voor kiezen om het zelf te doen. Als je geen ervaring hebt met stucen zou ik het je afraden. Je kunt dan beter Stukadoor Amstelveen inhuren om je muren netjes en strak te krijgen. Er zijn een aantal redenen waarom het niet verstandig om zelf te stucen. Het aanbrengen van stucwerk op muren is specialistisch werk. Als je graag strakke muren wilt hebben, zal je heel precies te werk moeten gaan. Stukadoors kunnen snel en egaal stucen en kennen de technieken.