Geld besparen op internet en tv

31 Aug 2020

Geld besparen op internet en tv

Een standaard kostenpost bij een modern gezin zijn de abonnementen voor het internet en de televisie. Vrijwel niemand kan immers meer zonder deze twee media en dus wordt er ook bijzonder veel gebruik van gemaakt. Logischerwijs wordt er dus ook een hoop voor betaald, vaak meer dan absoluut noodzakelijk is zelfs. Om dit een halt toe te roepen, willen wij mensen helpen bij het besparen van geld op internet en tv. Dit doen we door het geven van een aantal handige doch eenvoudige tips.

Vergelijk en schat in

De eerste tip voor het besparen van geld op internet en tv die wij jou willen bieden, is dat je er verstandig aan doet om een alles-in-één pakket aan te schaffen. Naast internet en televisie, krijg je daar vaak ook een telefoonabonnement bij. Doordat alles hier samengevoegd is en je niet alles los koopt, krijg je vaak een korting van de aanbieder. Hij slaat immers drie vliegen in één klap en wil je daar wat voor teruggeven of je er in ieder geval tot aanzetten. Als je dit besluit hebt genomen, is het in het kader van het besparen van geld op internet en tv zorg dat je de goedkoopste pakketaanbieder vindt. Dit doe je door alle aanbieders te vergelijken. Er zijn tal van internetsites die een duidelijk overzicht aanbieden van alle pakketten en je hierbij dus helpen. Als je aan het vergelijken bent, moet je overigens niet alleen letten op de prijzen, maar ook op wat je precies nodig hebt. Maak je je pakket te groot (te veel MB’s aan internet, te veel belminuten, te veel functies op je televisie), dan betaal je voor dingen die je niet nodig hebt, hou je je pakket te klein (te weinig van al het genoemde), dan loop je het risico dat je over je bundels heen gaat en flink wat extra moet betalen. Door een maand bij te houden wat je precies ge –en verbruikt, kun je gemakkelijk een inschatting maken van wat je nodig hebt.

Deel de diensten en de kosten met je buren

De volgende tip is niet volledig geldig voor het besparen van geld op internet en tv, maar beperkt zich tot het verminderen van de kosten voor het internet. We spreken overigens van verminderen, maar noem het maar gerust halveren. Dit halveren doe je door een draadloos internetabonnement te delen met je buren. Jullie betalen maandelijks elk de helft van het bedrag van het abonnement of regelen het zo dat de buren de ene maand betalen voor het internet en jij de volgende (of zetten een andere dergelijke constructie op) en maken beide gebruik van het internet. Wanneer jullie huizen zich dicht bij elkaar bevinden, is dit geen enkel probleem. Jullie zullen beide gebruik kunnen maken van de diensten voor de helft van de prijs. Een andere tip die niet volledig geldig is voor het besparen van geld op internet en tv, maar zich beperkt tot het verminderen van de kosten voor het internet, en dan wel heel een hele specifieke vorm van internet, namelijk die van je mobiele telefoon, is om zoveel mogelijk gebruik te maken van openbare (Wi-Fi)-netwerken. Dit klinkt logisch, maar vaak wordt dit wel eens vergeten. Door hier goed op te letten en er steevast gebruik van te maken, kun je een hoop geld besparen.