De goedkoopste auto leasen

20 Nov 2020

De goedkoopste auto leasen

Het is altijd leuk wanneer je een nieuwe auto mag uitkiezen, het is vaak lastig want het aanbod is enorm groot. Wanneer je hebt gekozen om een auto te leasen, kan je langs verschillende autodealers gaan om proefritjes te maken. Maar wanneer je er een paar ritjes hebt gemaakt, ben je vaak ten einde raad. Want eerlijk is eerlijk alle auto’s van tegenwoordig rijden lekker en zien er mooi uit. Welke auto moet je nou kiezen? Ik ga je in dit artikel op weg helpen met het uitzoeken van een goedkope lease auto die bij jou past. 

Kies voor de juiste en goedkoopste lease auto

Eerst moet je voor jezelf bepalen welke leasevorm je wilt. Er zijn vijf verschillende leasevormen: financial lease, operational lease, private lease, occasion lease en shortlease. Je moet goed gaan bepalen welke leasevorm bij jouw situatie het beste past. Als je weet welke leasevorm het beste bij jou past, kun je op zoek gaan naar de goedkoopste lease auto per maand. Hoe minder kilometers je maakt, hoe lager het maandbedrag is voor een lease auto. Je moet dus van te voren goed uitrekenen hoeveel kilometers je ongeveer per maand maakt. Ben je vaak op weg naar afspraken en zitten die door het hele land verspreid, dan zou ik je aanraden om voor veel kilometers te gaan. Ook als je ouders besluiten te gaan verhuizen naar Limburg, omdat het daar lekker rustig is dan is het ook slim om dit mee te nemen in je berekeningen. Je moet oppassen voor wanneer je het aantal kilometers overschrijd, je moet dan extra geld betalen voor deze kilometers. Het is verstandig om een leasecontract van 4 of 5 jaar te nemen, hierdoor wordt het maandbedrag lager. 

De 5 goedkoopste lease auto’s

De goedkoopste lease auto’s zijn voornamelijk het kleinere segment auto’s. Dit is natuurlijk helemaal niet verrassend aangezien kleinere auto’s veel kleiner in aanschaf zijn. Vaak zijn deze auto’s  zuiniger in de brandstofkosten. Ik heb voor jou de 5 goedkoopste private lease auto’s gevonden. Je moet hierbij wel denken aan leasecontracten van 48 tot 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. De Toyota Aygo is een perfecte auto voor wanneer je in de stad woont, je kan de auto makkelijk parkeren en makkelijk straatje keren. De nieuwe Citroën C1, heeft een mooi design en is ook handig te gebruiken wanneer je in de stad woont. De Opel Corsa is een iets grotere auto en heeft een prachtig interieur om verliefd op te worden. Is wel een stukje duurder dan de eerste twee auto’s. Als vierde heb je de Suzuki Ignis, deze auto is een stuk groter en zal ik dan ook niet aanrijden als je in de stad woont. En als laatste en mijn favoriet de Seat Ibiza, een ruime auto waar je genoeg beenruimte in hebt. Je kan dit model nog sportiever maken door de fr versie te kiezen. Dus nu aan jou de vraag welke van deze 5 auto’s zou jij graag willen leasen