De Bitcoin gekte slaat weer toe. Hoe verdien je aan crypto’s?

09 Nov 2020

De Bitcoin gekte slaat weer toe. Hoe verdien je aan crypto’s?

De Bitcoin heeft een enorme koerswisseling. Nu lijkt het erop dat er weer een Bitcoin gekte aan het ontstaan is, waarbij de cryptovaluta op dit moment bijna 16.000$ waard is. Het is daarom erg aantrekkelijk om nu te gaan beleggen in Bitcoins en andere crypto’s. In dit artikel lees je een korte uitleg over wat crypto’s ook alweer zijn, hoe je het beste kan beleggen in crypto’s en hoe je er meer aan kan verdienen! 

Crypto’s 101

Voordat we ingaan op hoe je het beste kunt beleggen in crypto’s, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat het precies is. Crypto’s zijn digitale geldeenheden, hiermee kun je betalen. Maar deze geldeenheden staan niet op een bank, je bent namelijk zelf de eigenaar van deze crypto’s. Je kunt de crypto’s dan ook niet fysiek vasthouden. Door een wallet aan te maken kan je crypto’s kopen en verkopen. De veilige technologie die hierachter schuilt en dit allemaal mogelijk maakt, heet Blockchain. Je hebt ook verschillende crypto valuta's, de twee grootste zijn Bitcoins en Ethereum. 

 

Wanneer crypto’s kopen?

Analisten verwachten dat de Ethereum koers op korte termijn goed zal presteren. Dit zou kunnen komen door de aankondiging van Ethereum 2.0. Sinds 21 oktober is de Bitcoin koers met 21% gestegen. De belangrijkste regel is: kopen wanneer laag, en- verkopen wanneer hoog. Je moet een beetje speculeren hoe waardevol een crypto is en wanneer die ondergewaardeerd is. Vervolgens kun je deze crypto dan verkopen. Hoe duur een crypto munt is hangt af van de ontwikkeling. Wanneer een munt heel gewild is dan stijgt hij in z’n prijs. Toen Ethereum net werd gelanceerd, koste een munt 30 cent. Tegenwoordig wordt deze cryptocurrency verkocht voor 140$  per munt. Het is dus belangrijk om het goed in de gaten te houden en sommige munten aan het begin te kopen, wanneer ze nog laag zijn. Het is een kwestie van geduld. Wanneer je laag hebt ingekocht, is de kans groot dat je vele jaren later honderden procenten winst hebt gemaakt. 

Mining en Staken

Je kunt geld verdienen met je cryptomunten, door te handelen in cryptomunten. Je verdient dan je geld met het prijs verschil tussen de aankoop en de verkoopprijs van jouw cryptomunten. Een extra manier om geld te verdienen met cryptomunten is staken. Dit is een methode die relatief weinig risico met zich mee brengt. Er zijn twee methodes om blokken op een blockchain goed te keuren. De eerste methode is Proof of Work, door middel van mining geef je goedkeuring aan de blokken. Door middel van minen, kun je cryptocurrency verdienen zonder geld te investeren. De tweede methode heet Proof of stake, hierbij krijgt de bezitter van cryptomunten een vergoeding als hij helpt met het valideren van het volgende blok. Het verdienen van een vergoeding noem je Staking. Dit zijn dus twee handige manieren om meer geld te verdienen.