Boxspring: Waarom wil je er een en waar let je op?

12 Oct 2020

Boxspring: Waarom wil je er een en waar let je op?

We hebben een overzicht samengesteld van alle dingen die te maken hebben met boxsprings om jou te helpen uitzoeken wat je nodig hebt. Lees verder om een ​​volledig begrip te krijgen van de boxspring, waarom je er een wil hebben en waar je op moet letten als je er een gaat kopen.

Voordelen van het gebruik van een boxspring


Om een beter beeld te krijgen van de boxspring, is het een goed idee om te bespreken hoe je kunt profiteren van het gebruik ervan, afgezien van het feit dat het helpt om de garantie en de levensduur van jouw matras te behouden.

Ze verhogen jouw bed


Het eerste voordeel is dat een boxspring jouw bed verhoogt. Een bed dat hoog boven de grond staat, ziet er over het algemeen mooier uit. Bovendien kan het schoner zijn. Het hebben van een hoog bed helpt voorkomen dat kleine huisdieren erop springen en voorkomt ook dat kleine insecten in jouw bed en in de dekens komen.

Ze absorberen schokken


Als jouw matras op de grond ligt, is er niets om schokken op te vangen. Als je besluit erop te springen of als je een slaper bent die woelt en draait, zal jouw matras na verloop van tijd veel sneller bezwijken bij herhaald gebruik dan bij een boxspring.

Ondersteuning


Uit meerdere analyses bleek dat de boxspring een perfecte keuze is voor mensen met rugpijn. Anders dan bij op de grond slapen, biedt een boxspring je perfecte ondersteuning en past het bed zich aan jouw lichaamscurven terwijl de gezonde stand van jouw wervelkolom behouden blijft.

Hoe je de beste boxspring kiest


Deze tips helpen je bij het kiezen van de beste boxspring.

Materiaal


Boxsprings hebben veel opties, waaronder met hypoallergene stoffen, biologische stoffen en natuurlijke vulstoffen. Matrassen en boxsprings zijn ideale plekken voor huisstofmijt en allergenen. Als je allergisch bent, kies dan een boxspringmatras met een allergeenblokkerende hoes of topper om de kans op een allergie-aanval te verkleinen. Andere opties zijn boxsprings die zijn ontworpen voor specifieke behoeften, zoals extra ondersteuning voor mensen met rugklachten.

Ga liggen


Ga indien mogelijk op de boxspring liggen die je overweegt te kopen. Draag losse kleding en schoenen die je kunt uittrekken. Maak het jezelf gemakkelijk en jaag de verkoper weg als je je onder druk gezet voelt. Verkopers mogen verwachten dat je de tijd neemt. 

Controleer het retourbeleid


Zorg ervoor dat de winkel een volledige terugbetaling of tegoed voor een andere matras aanbiedt. Terugkeerperiodes, vaak "comfortgaranties" genoemd, variëren van een paar weken tot 120 dagen. Sommige verkopers bieden gratis afhalen aan als je een terugbetaling of omruiling wilt, maar anders moet je ervoor betalen of de matras naar de winkel brengen. 

Begrijp de garantie


Het kan variëren van 10 tot 25 jaar en dekt alleen fabricagefouten zoals doorhangen en losse of gebroken spoeldraden. De dekking wordt vaak pro rata berekend, wat betekent dat deze in de loop van de tijd afneemt.

Gewenste bedhoogte


Een voordeel van een boxspring is de extra hoogte van jouw bed. Hierbij dien je echter rekening te houden met de totale hoogte van zowel boxspring als matras. De twee meest voorkomende boxspringhoogtes zijn een standaard boxspring en een low-profile boxspring. Met de populariteit van traagschuim toppers en luxe matrassen met een hoog profiel, kan de toevoeging van een gemiddelde boxspring een vrij hoog bed maken.

Zit je matras al op de gewenste hoogte, zoek dan een low-profile boxspring. Hoewel de onopvallende boxspring veel kleiner is, biedt deze nog steeds dezelfde ondersteuning en duurzaamheid als een standaard boxspring. De hoogte van jouw boxspring heeft op geen enkele manier invloed op de prestaties van jouw matras. Het is slechts een kwestie van voorkeur en esthetische waarde.