Bewindvoering: zorg voor de gehele financiële situatie

14 Feb 2022

Bewindvoering: zorg voor de gehele financiële situatie

Administratie is iets dat door veel mensen vaak over het hoofd wordt gezien. Het is gemakkelijk om te denken dat het niet belangrijk is of niet nodig is. Administratie is echter essentieel voor iedereen Veel mensen denken dat administratie er alleen maar om draait dat alles in orde is, maar er komt veel meer bij kijken. Administratie gaat erom ervoor te zorgen dat alles soepel draait. Er zijn veel verschillende dingen die er bij komen kijken. Zoals het betalen van je rekeningen, het kunnen doen van de dagelijkse boodschappen, en het budgetteren van je maand. Als je dit niet onder controle hebt kan het soms zo zijn dat er meer geld uit gaat dan er in komt. Hierdoor bouw je schulden op. Een bewindvoerder kan hierbij helpen. In dit artikel leggen we uit wat een bewindvoerder is, wat een bewindvoerder doet en voor wie een bewindvoerder kan zijn. Interessant? Lees snel verder.

Wat is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder is iemand die de gehele financiële situatie van een bedrijf of een persoon behartigt. Dit heet ook wel: Bewindvoering. Dit houdt onder meer in dat alle financiën op orde en geregeld zijn en dat het budget niet wordt overschreden. Een bewindvoerder is meestal een onafhankelijke partij zoals aktiva.nl. Het is een speciaal bedrijf die de financiële situatie regelt. Een bewindvoerder kan ook curator zijn, die tijdelijk de leiding heeft over het bedrijf en de financiën regelt totdat er een nieuwe is aangesteld. Dit kan een goede zaak zijn als je het bedrijf wilt verkopen, of als je ziek bent en niet alles zelf kunt doen. Daarnaast is een bewindvoerder ook voor privé situaties. Die helpen met het budgetteren van de maanduitgave en op orde brengen van de lasten en schulden.

Voor wie is een bewindvoerder?

Een bewindvoerder is er voor iedereen die een maandelijkse uitgave heeft, maar moeite heeft om alles bij te houden. Een bewindvoerder is voor mensen die schulden hebben en er maar niet uit lijken te komen. Een bewindvoerder is voor mensen die geen idee hebben hoeveel geld ze op de bank hebben staan ​​en hoeveel er binnenkomt en uitgaat. Een bewindvoerder is voor mensen die het gewoon moeite hebben om hun financiën te beheren. Een bewindvoerder beheert niet alleen financiën voor cliënten die schulden hebben maar ook mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Dit zijn vaak mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om de financiële verplichtingen bij te houden.

Hoelang duurt een traject bij een bewindvoerder?

Het proces van een beheerder is voor iedereen anders. Het hangt af van de financiële situatie van de persoon of het bedrijf waar de beheerder voor zorgt. Voor een particulier duurt het traject doorgaans enkele maanden. Voor een bedrijf kan het 1 tot 2 jaar duren. Voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking kan het traject voor onbepaalde tijd zijn omdat deze mensen niet in staat zijn het zelf te regelen.

Hoe kom je aan een bewindvoerder?

Je kunt een bewindvoerder krijgen door deze aan te vragen of door een trustee te vragen. Je kunt een bewindvoerder aanvragen bij de rechtbank of je kunt direct op aktiva.nl een curator aanvragen. Belangrijk om te weten is dat er een bewindvoerder kan worden aangesteld door de rechtbank als je jouw financiën niet meer op orde kunt houden. Het is belangrijk om te weten dat dit alleen gebeurt als je het echt niet meer kunt. Bijvoorbeeld wanneer iemand ziek is en zijn of haar financiën niet bij kan houden. Ook kan er een bewindvoerder worden aangesteld als iemand geen idee heeft wat hij of zij op de bank heeft staan ​​en hoeveel er binnenkomt en uitgaat. Hij of zij kan ook worden aangesteld als iemand schulden heeft. De rechtbank overziet vaak de trajecten met schulden. De bewindvoerder moet regelmatig rapport uitbrengen aan de rechtbank om de financiële situatie op de hoogte te houden. Het is dus volkomen veilig en betrouwbaar.