Besparen op internet en telefonie

11 Nov 2020

Besparen op internet en telefonie

Mensen sluiten al snel abonnementen af, dit kan voor van alles zijn. Denk maar aan een krantenabonnement, sportschoolabonnement en bibliotheek abonnement. Ook heb je vaak nog verzekering waar je maandelijks geld aan kwijt bent, zoals je autoverzekering. In dit artikel gaan we meer in over internet en telefoon abonnementen. Want tegenwoordig zijn er verschillende internetproviders en abonnementen. Een keuze maken is dan af en toe veel lastiger. Hierdoor ben je urenlang bezig met het internet af te zoeken naar een juiste abonnement die bij je past. Door verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken kan je uiteindelijk veel geld besparen. Iedereen wilt zo voordelig mogelijk uitzijn, en niet te veel uitgeven als dat niet nodig is. In dit artikel geef ik je een aantal tips over internet abonnementen en telefoonabonnementen en advies over hoe je het meest uit je abonnementen kunt halen zonder te veel te betalen. 

Bespaar zoveel mogelijk op je internet

De meeste mensen sluiten een internetabonnement af en blijven bij deze provider voor een aantal jaar. Hierdoor kan het zijn dat je uiteindelijk geen internetabonnement meer hebt voor de scherpste prijs. Vaak kan het ook zo zijn dat een andere provider voor dezelfde prijs meer diensten geeft, waardoor je beter kan overstappen. Vaak zie je bij providers dat je andere diensten zoals Spotify erbij krijgt en korting krijgt als je meer abonnementen hebt afgesloten bij deze provider. Het is daarom verstandig om te kijken wat je allemaal nodig hebt. Wanneer je hier ook je telefoon abonnement wilt afsluiten is het slim om te onderzoeken of ze hiervoor een speciale aanbieding hebben waardoor jij voordeliger uit bent.  Weinig mensen doen nog aan internet vergelijken, maar toch is dit de beste manier om de laagste prijs te vinden. 

Sim only de goedkopere manier

Na twee jaar of langer (ligt aan het abonnement wat je hebt afgesloten), krijg je vaak van je provider het bericht dat het tijd is om je telefoon abonnement te verlengen. Bij een sim only abonnement betekent het dat je alleen een telefoonabonnement afsluit. Dit zijn abonnementen waar je geen nieuwe telefoon bij ontvangt. Deze abonnementen zijn relatief goedkoper dan abonnementen met een nieuwe telefoon erbij. Want hierbij betaal je vaak een hoog bedrag en hierdoor ben je meer geld kwijt per maand. Bij een sim only abonnement kan je alleen bellen, sms’en en internetten. Alle providers in Nederland bieden deze abonnementen aan, waardoor je dus genoeg keuze hebt om te kijken welke provider bij jou het beste past. Als tip wil ik je meegeven om goed te kijken naar hoeveel internet je verbruikt per maand, werk je bijvoorbeeld veel thuis zal je minder internet verbruiken. Maar zit je vaak juist lang in de trein naar je werk toe, zal je misschien vaker een Netflix serie kijken. Doe hier dus goed onderzoek naar voordat je een nieuw abonnement afsluit.