Bespaarmogelijkheden van energiekosten door elk jaar over te stappen

16 Nov 2020

Bespaarmogelijkheden van energiekosten door elk jaar over te stappen

De energierekening is een kostenpost die op de langere termijn behoorlijk wat kan kosten. Veel mensen willen dan ook al te graag besparen op de energierekening. Hier zijn diverse manieren voor. Met name besparen op zakelijke energie is in veel gevallen niet zo moeilijk als dat het lijkt. Zorgen dat je geen onnodige energie verbruikt en zorgen dat je altijd bij de voordeligste leverancier zit kan al zorgen dat je op jaarbasis behoorlijk wat euro's bespaart. Hieronder lees je meer over de bespaarmogelijkheden van energiekosten.

Jaarlijks overstappen

De kosten die je betaalt voor je energierekening variëren uiteraard per jaar. Het is zo dat je bepaalde kosten betaalt aan de energieleverancier en dat bedrijf levert jou de energie. Wanneer je jaarlijks overstapt op een andere energieleverancier heb je een aantal grote voordelen. Om te beginnen kun je elk jaar voordat je overstapt gebruik maken van de energievergelijker om er via deze weg achter te komen wat op dat moment voor jou de voordeligste energieleverancier is. Overstappen van energie is dan een erg slimme optie als je wilt besparen op deze kosten. Daarnaast geniet je van nog een aantal andere voordelen als je elk jaar overstapt. Zo kun je bijvoorbeeld als je nieuw bent bij een energieleverancier gebruik maken van actietarieven. Wanneer je gaat energie vergelijken zakelijk zul je ook merken dat actietarieven er in veel gevallen zijn bij leveranciers in het eerste jaar. Buiten actietarieven kun je ook voordelig uit zijn als je jaarlijks overtapt doordat er sprake is van een welkomstpremie. Hoeveel je exact betaalt per energieleverancier varieert uiteraard, maar om hier op de juiste manier achter te komen kun je altijd je zakelijke energie vergelijken.

Besparen op kleine zaken

Zorgen dat je voor je energie niet te veel betaalt is natuurlijk van cruciaal belang als je wilt besparen op de energiekosten. Een van de belangrijkste dingen die je hiervoor kunt doen is zoals gezegd dan ook jaarlijks overstappen en op deze manier gebruik maken van alle voordelen die er bij kijken komen. Naast jaarlijks overstappen zijn er echter ook kleine andere zaken waarvan het een aanrader is om in de gaten te houden. Het zijn kleine dingen die op lange termijn wel een enorme invloed kunnen hebben op de kosten. Een voorbeeld is het aanlaten van lichten die niet worden gebruikt. Voor velen lijkt het onschuldig even het licht in een ruimte aan te laten als je na een uurtje terugkomt, maar om dit dagelijks te doen als gewoonte scheelt enorm veel energie. Hetzelfde geldt het op de sluimerstand laten van een computer die je niet gebruikt. Een aanrader is apparatuur dat niet gebruikt wordt simpelweg uit te zetten en niet urenlang op bijvoorbeeld sluimer te laten. Verder is het besparend om nadat je een apparaat hebt opgeladen, bijvoorbeeld je laptop of tablet, de snoer niet in het stopcontact te laten maar deze zodra het apparaat is volgeladen direct te verwijderen.