Alles wat je moet weten over refurbished telefoons

16 Nov 2020

Alles wat je moet weten over refurbished telefoons

Is je oude smartphone toe aan vervanging, maar geen zin om de hoofdprijs te betalen voor een nieuw iPhone? Een goedkope optie is een refurbished toestel. Je ziet de laatste tijd steeds vaker deze telefoons voorbij komen. Voor deze telefoons betaal je dan ongeveer de helft van de originele prijs. Nu kan je je afvragen wat refurbished precies inhoudt en waar je op moet letten als je een refurbished telefoon wilt aanschaffen. In dit artikel geef ik je advies op wat voor punten je moet letten als je een refurbished telefoon wilt kopen. 

Refurbished is een duurzame keuze

Bij refurbished smartphones zijn er kleine hardware of software onderdelen vervangen. De telefoon kan al door een persoon voor jou gebruikt zijn, maar die heeft de telefoon dan aan refurbish winkel verkocht. Deze winkel kijkt nauwkeurig naar wat er mis is met het toestel, en vervangt onderdelen die vervangen moeten worden. Apple doet ook mee aan deze refurbish trend. Alle refurbished iPhones worden met een nieuwe batterij geleverd, een nieuwe buitenkant en garantie van een jaar. De iPhones worden grondig getest, het originele besturingssysteem en als laatste wordt de refurbished iPhone verpakt in een nieuwe doos en krijg je er ook nieuwe accessoires bij. Daarom is zo’n opgeknapte iPhone nog helemaal niet zo slecht. 

Waar komt de term refurbished vandaan

Het woord refurbished betekent gereviseerd. Reviseren is het controleren en corrigeren van machines of documenten. In dit artikel betekent de term refurbished: het controleren en corrigeren van telefoons. Maar er bestaan ook refurbished tablets, hierbij controleren ze tablets en vernieuwen ze slechte onderdelen. De werking, batterijduur en software worden bij deze apparaten gecontroleerd. Hieruit komen dan dat sommige onderdelen niet meer zo goed werken, deze worden dan vervangen door nieuwe onderdelen. Het toestel is dan weer helemaal nieuw en klaar voor gebruik. Een refurbished product werkt dan net zo goed als een nieuw product. 

Voordelen van refurbished telefoons

Ik heb hieronder heb ik 5 punten voor je opgesomd wat de voordelen van een refurbished telefoon is:

  • Je bespaart een hoop geld: je bespaart een hoop geld en een refurbished telefoon is niet te onderscheiden van een nieuwe telefoon. 
  • Professioneel gereviseerd: het toestel is bekeken door specialisten die er verstand van hebben. 
  • Garantie: vaak heb je bij refurbished toestellen een jaar garantie. 
  • Nieuwe batterij: het refurbished telefoon is voorzien van een nieuwe batterij.
  • Niet goed, geld terug: je hebt 14 dagen de tijd om je toestel terug te sturen.  

Waar je op moet letten als je een refurbished telefoon koopt

Je moet op een aantal zaken letten, als je uiteindelijk gaat voor een refurbished telefoon. Kijk goed naar de prijs die je ervoor betaald. Het moet veel minder zijn dan de originele prijs van de telefoon. Ook moet je goed onderzoek doen naar het bedrijf waar je een refurbished telefoon wilt kopen. Er bestaat een keurmerk voor refurbished telefoons, dus staat dit op de website vermeld, dan kun je waarschijnlijk hier veilig een telefoon aanschaffen.