Wat is mogelijk bij een notaris?

20 Dec 2021

Wat is mogelijk bij een notaris?

"Wat is er mogelijk bij een notaris?" Een notaris is een ambtenaar die door de staat is aangesteld om getuige te zijn van handtekeningen en documenten te certificeren. Zij zijn bevoegd om de volgende taken uit te voeren: - Het afgeven van eden en verklaringen - Het afleggen van beëdigde verklaringen en verklaringen - Getuige zijn van of getuigen van de uitvoering van akten, hypotheken, pandrechten, contracten en andere schriftelijke instrumenten.

Dus in het kort: een notaris is belangrijk en kan je met veel verschillende soorten zaken helpen. In dit artikel gaan we verder in op de notaris die kan helpen bij het opstellen van een samenlevingscontract voor als je bijvoorbeeld met je partner gaat samenwonen.

Samenlevingscontract bij een notaris

Een samenlevingscontract is een juridisch document waarin de rechten en plichten van het paar in een relatie worden vastgelegd. Het kan worden gebruikt bij een breuk, wanneer een partner wil verhuizen, wanneer een partner een huis wil kopen en wanneer er een kind in de relatie is. Het contract kan een belangrijk onderdeel van een relatie zijn, omdat het helpt om verwachtingen te scheppen en verwachtingen te verduidelijken.

Waar kan je een samenlevingscontract laten opstellen?

Je kan naar een notaris gaan om een ​​samenlevingscontract op te laten stellen. Je kan bij elke notaris naar keuze terecht. Sommige notarissen stellen een standaardcontract op dat goedkoper is in vergelijking met andere notarissen een gepersonaliseerd contract opstellen. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de notaris die je kiest ervaring heeft met het opstellen van samenlevingscontracten en dat je vertrouwd bent met de notaris.

Kosten voor een samenlevingscontract

De kosten voor het opstellen van een samenlevingscontract verschillen per notaris. Zo rekent de ene notaris maar €200 voor het opstellen van het contract, en een andere notaris tot wel €600,-. Een flink verschil dus.

Als je op Google zoekt naar: kosten samenlevingscontract dan zal je enorm veel informatie en aanbieders vinden. Wij hebben voor de kosten van een samenlevingscontract de beste tip voor je klaar staan. Lees dan snel verder hoe je geld kan besparen op een notaris.

Geld besparen op een notaris

Er zijn in Nederland veel notaris kantoren, maar welke notaris is het goedkoopste? Via de website van degoedkoopstenotaris.nl zie jij direct welke notaris goedkoop is en bij jou in de buurt zit. Zo kan je jouw hypotheek, samenlevingscontract of andere notariële zaken regelen.