Geld verdienen met artikelen schrijven

30 Oct 2020

Geld verdienen met artikelen schrijven

Heb jij een vlotte pen of veel kennis van bepaalde zaken, dan kun je geld verdienen met artikelen schrijven voor websites.  Steeds meer schrijvers (professioneel of amateur) verdienen op deze manier een inkomen. Hiervoor heb je geen  technische kennis nodig over het maken van websites, het plaatsen van advertenties, etc. Dit wordt allemaal voor jou gedaan. Het enigste wat jij moet doen is goede en unieke artikelen schrijven.

Het idee voor geld verdienen met artikelen schrijven is afkomstig uit Amerika (daar zijn zowat alle online verdien mogelijkheden ontstaan).  En het is in Nederland ook heel populair geworden. Veel schrijvers gebruiken de artikeldirectories ook om backlinks naar hun website te krijgen.

Waar haal je de inspiratie voor een artikel vandaan?

Als je veel kennis hebt van bepaalde zaken kun je hierover artikelen schrijven. Maar je kunt ook de Google keyword tool gebruiken om te zoeken naar een onderwerp voor je artikel.  Kijk waar mensen naar zoeken op internet en misschien kun jij hierover een interessant artikel schrijven waarin de bezoeker zijn informatie kan vinden.

Op welke artikeldirectories kun je artikelen schrijven?

Infonu.nl

Leerwiki.nl

Todio.nl

Infoyo.nl

Artikeltjes.com

Plazilla.com

Foobie.nl

Topartikel.nl

Artikelplanner.nl

Startgidsje.nl

Artikelenland.nl

Verhalen24.nl

Artikelmarketing.nl

Artikelplaatsen.net

Backlinkplaatsen.com

Artikelschrijven.com

Hoe kun je geld verdienen met artikelen schrijven?

Op de meeste artikeldirectories verdien je geld door middel van de Adsense advertenties. Bij de meeste artikeldirectories worden de opbrengsten van de Adsense advertenties met jou gedeeld. Een deel is voor de websitebeheerder en een deel is voor jou. Bij sommige artikeldirectories mag je ook een affiliatie link in je artikel plaatsen. Op die manier kun je een bepaald product promoten. Mocht degene die op de link klikt dit product dan kopen, dan ontvang jij de affiliatie provisie.

Artikelen spinnen

Artikelen spinnen is enorm populair. Je kunt jouw geschreven artikel wel honderden keren herschrijven in unieke content door bepaalde woorden in je tekst te vervangen door synoniemen. Als je dit handmatig moet gaan doen kost je dit zeeën van tijd. Hiervoor zijn de artikelspinners uitgevonden. Een hele bekende Nederlandse artikelspinner is Artikeltornado.  Artikelspinners zijn ideale hulpmiddelen voor geld verdienen met artikelen schrijven. Mijn advies is als je een artikelspinner gebruikt. Kijk wel even goed of de tekst goed leesbaar blijft. Het spinnen van artikelen is ook ideaal om veel backlinks te krijgen naar je website, maar alleen weet ik even niet of Google na de panda en pinguïn update hier nog dol op is.

Promoot je artikel

Als je een artikel hebt geschreven op een artikeldirectorie zou je het natuurlijk erg waarderen als je artikel gelezen wordt. Zoals bij een website zul je ook een geschreven artikel moeten promoten. Je kunt je geschreven artikel het beste promoten op Nederlandse social bookmarkingsites zoals: ekudos.nl, nujij.nl of msn reporter. Maar als jij een artikel hebt met een Adsense advertentie, dan kun je je artikel ook promoten op buitenlandse bookmarkingsites zoals: Digg, Stumpleupon, Technoratie, Delicious, e.d. Het gaat dan immers om de klikken op je advertenties waar je al geld mee verdiend. Dit doen buitenlandse bezoekers net zo goed als Nederlandse bezoekers.