Besparen op je motorrijtuigenverzekering

24 Oct 2021

Besparen op je motorrijtuigenverzekering

Wanneer jij eigenaar bent van een motorrijtuig, is het in Nederland verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Het kan lastig zijn om een goedkope autoverzekering te vinden, het is echter niet onmogelijk. Elke maand betaal je een vast bedrag voor je autoverzekering en dat kan aan de prijzige kant zijn. Maar besparen op je autoverzekering is makkelijker dan je denkt. Het is daarom verstandig om jaarlijks je motorverzekering vergelijken en slimme keuzes te maken. Zo kan je er voor kiezen om misschien een hoger eigen risico, dekking of een aanvullende verzekering te nemen. Dit zijn enkele voorbeelden van manieren waarmee je op je autoverzekering kunt besparen. Hieronder geven we je tips die je helpen besparen op de premie van je autoverzekering.

Autoverzekering jaarlijks checken

Als je graag op je autoverzekering wilt besparen is het belangrijk dat je elk jaar begint met het kritisch kijken naar je autoverzekering. Elk jaar veranderen de premies en de voorwaarden van een autoverzekering. Maar vaak zie je dat ook je eigen situatie verandert. De auto wordt ouder, je hebt meer schadevrije jaren of je rijdt gewoon een stuk minder kilometers dan eerst. Het is daarom verstandig om elk jaar even naar je huidige autoverzekering te kijken en je af te vragen of deze verzekering nog wel bij jouw situatie past. Door elk jaar je autoverzekering te vergelijken, kan je een hoop geld besparen. Het kan namelijk goed voorkomen dat je ergens anders een autoverzekering vindt tegen een scherpere premie.

Besparen op je dekking

Wanneer je autoverzekering afloopt is het verstandig om te kijken naar de huidige dekking van je auto. Na verloop van tijd wordt je auto een stuk minder waard. Heb je een extra dekking voor je auto, dan kan het zo zijn dat na een aantal jaar het voordeliger is om je auto te verzekeren met een WA-verzekering. Wanneer je een gloednieuwe auto hebt is het verstandig om die te verzekeren met een allrisk verzekering. Maar na een aantal jaar zal je zien dat de waarde is gedaald en dat je dan te veel geld betaalt voor je autoverzekering. Je kunt dan het beste kiezen voor een WA met een beperkt casco of voor een WA-verzekering. Je eigen risico aanpassen is ook een manier om te besparen op je autoverzekering. Wanneer je je eigen risico verhoogt, betaal je vaak ook een lagere premie. Onderzoek goed wat je precies bespaart en of dat opweegt tegen het extra eigen risico dat je moet betalen als er iets met je auto gebeurt. Rijd je weinig kilometers of is je auto niet meer zoveel waard dan kan het verstandig zijn om je eigen risico te verhogen.