7 ongebruikelijke manieren om kosten te besparen bij pensionering

12 Sep 2020

7 ongebruikelijke manieren om kosten te besparen bij pensionering

De eindjes aan elkaar knopen tijdens je pensioen kan een uitdaging zijn. Maar er zijn veel manieren om uw uitgaven te verlagen zonder uw kwaliteit van leven op te offeren.

Als u eenmaal stopt met werken, kan het moeilijk zijn om extra inkomsten te genereren. Als u uw uitgaven kunt verminderen, hoeft u echter niet zoveel geld van uw pensioenfondsen op te nemen.

Dat helpt ervoor te zorgen dat u niet gedwongen wordt uw levensstijl te veranderen om rekeningen te betalen - om nog maar te zwijgen van verklein de kansen om uw pensioenspaargeld te overleven.

Hieronder volgen enkele atypische manieren om uw uitgaven na pensionering te verlagen.

Het is niet de gebruikelijke bla, bla, bla. Klik hier om u aan te melden voor onze gratis nieuwsbrief.

1. Trek samen met volwassen kinderen in

Kinderen blijven tegenwoordig vaak thuis tot ze ver in de twintig zijn. Ze kunnen de gunst beantwoorden door gepensioneerde ouders bij hen te laten wonen nadat ze hun eigen huishouden hebben gevormd.

Ouders die samenwonen met hun volwassen kinderen is een groeiende trend, volgens het Pew Research Center. De non-profitorganisatie meldt dat vanaf 2017 14% van de volwassenen die in het huis van iemand anders woonden, de ouders waren van het hoofd van het huishouden. Dat is gestegen ten opzichte van 7% in 1995.

Verder zijn huisvestingsgerelateerde kosten verreweg de grootste kostenpost voor het gemiddelde Amerikaanse huishouden dat wordt geleid door iemand van 65 jaar of ouder, zoals we in 'Hoeveel Besteedt een doorsnee gepensioneerd huishouden in een jaar? ”

Voordat u een huis deelt met uw kinderen, moet u er echter voor zorgen dat u overeenstemming bereikt over of u wel of niet zult helpen met de huishoudelijke uitgaven. Om conflicten te voorkomen, heeft u wellicht een plan nodig om bij te dragen aan uitgaven als energierekeningen, boodschappen en hypotheekbetalingen.

2. Een kamer verhuren

Als u lege slaapkamers in uw huis heeft omdat uw kinderen zijn opgegroeid en verhuisd, waarom verhuurt u er dan geen?

Diensten zoals Roommates4Boomers en Silvernest helpen oudere mensen extra ruimte in hun huis te verhuren of een oudere kamergenoot te vinden om in te trekken.

Andere opties zijn onder meer het doorlopen van een grotere of meer algemene dienst zoals Airbnb of Vrbo.

Houd er rekening mee dat het enige moeite kost om een ​​soort verhuurder te zijn. U moet huurders zorgvuldig screenen, borgsommen innen en de huur innen, tenzij u een bedrijf gebruikt dat dat voor u afhandelt.

Natuurlijk moet u wachten tot de coronaviruspandemie voorbij is om deze route te volgen.

Gerelateerd: deze Chase Card is geweldig voor boodschappen en geld terug voor alles

3. Kweek je eigen groenten

Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog moedigde de federale overheid mensen aan om hun eigen producten in "overwinningstuinen" thuis om de druk op de openbare voedselvoorziening te verlichten. Hetzelfde principe kan vandaag gelden voor gepensioneerden die op zoek zijn naar manieren om de rekeningen van de kruidenierswinkel te verlagen.

U kunt uw besparingen maximaliseren als u groenten kweekt die gemakkelijk kunnen worden bewaard of bewaard, volgens de Iowa State University Extension en Outreach-programma.

Aardappelen, uien en winterpompoen kunnen bijvoorbeeld enkele maanden worden bewaard. Bonen, tomaten, komkommers, bieten en suikermaïs kunnen worden geconserveerd door ze in te vriezen of in te blikken.

4. Maak uw vloot kleiner

Toen u aan het werk was, moesten u en uw wederhelft misschien elke dag naar een aparte baan rijden locaties. Als u met pensioen gaat, kunt u wellicht één auto delen.

Dat zou uw budget besparen op de kosten die gepaard gaan met het bezitten en exploiteren van een tweede auto - wat misschien meer is dan u zich realiseert. Vervoerskosten zijn na huisvesting de op één na grootste kostenpost voor het gemiddelde huishouden dat wordt geleid door iemand van 65 jaar of ouder.

Houd er rekening mee dat u bij het hebben van slechts één auto af en toe op het publiek moet vertrouwen vervoer of het delen van ritten. Maar als u in een gemeenschap woont met goede toegang tot het openbaar vervoer, is het misschien mogelijk om rond te komen zonder een auto te hebben.

5. Laat ongezonde gewoonten los

U kunt uw medische kosten na pensionering verlagen als u meer moeite doen om gezond te blijven.

Een manier om dit te doen is door fit en actief te blijven, zoals we beschrijven in "7 verrassende voordelen van in vorm blijven na 50 jaar". Een andere manier is om ongezonde gewoonten te vermijden, zoals te veel roken of alcohol drinken.

Aan roken gerelateerde ziekten in de Verenigde Staten kosten elk jaar meer dan $ 300 miljard, inclusief bijna $ 170 miljard voor directe medische zorg voor volwassenen . Mensen die stoppen met roken, verminderen hun risico op gerelateerde ziekten en vroegtijdig overlijden aanzienlijk, aldus de Centers for Disease Control and Prevention. De gezondheidsvoordelen zijn groter voor mensen die op jongere leeftijd stoppen met roken, maar er zijn voordelen op elke leeftijd.

Volgens het National Institute on Aging kan het drinken van te veel alcohol gedurende een lange periode kanker veroorzaken, systeemstoornissen en hersen- en leverschade. Het kan ook bepaalde gezondheidsproblemen verergeren, zoals osteoporose, diabetes, hoge bloeddruk, beroerte, maagzweren, geheugenverlies en bepaalde psychische aandoeningen.

6. Overweeg om uw levensverzekering op te zeggen

Het doel van een levensverzekering is om het inkomen van de kostwinners, waarmee wordt voorzien in personen ten laste in geval van vroegtijdig overlijden van een kostwinner. Maar als u met pensioen bent, is de kans groot dat uw kinderen volwassen zijn en in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Als u niet langer personen ten laste heeft, kunt u het geld dat u uitgeeft aan levensverzekeringen wellicht beter besteden aan uw dagelijkse behoeften. Het opzeggen van een termijn of een levenslange polis kan in uw voordeel zijn.

"Als u op de juiste manier plant, kan het logisch zijn om uw levensverzekering stop te zetten", zegt Brandon Renfro, een financieel adviseur en een assistent hoogleraar financiën aan de East Texas Baptist University, vertelt Money Talks News.

7. Maak plannen om ouder te worden

Uit een AARP-enquête uit 2018 bleek dat 76% van de Amerikanen van 50 jaar en ouder liever in hun huidige huis blijft zo lang mogelijk, maar slechts 46% verwacht dat te kunnen.

Als u nu echter stappen onderneemt om uw huis veilig en toegankelijk te maken naarmate u ouder wordt, vergroot u wellicht uw kans om in uw huis langer. En als u in staat bent om 'ouder te worden' in plaats van naar een verzorgingshuis of verpleeghuis te verhuizen, bespaart u waarschijnlijk ook geld.

Dus, kijk eens naar uw huis en overweeg veranderingen die u zouden helpen naarmate u ouder wordt. Vloerbedekking op harde vloeren kan bijvoorbeeld de kans op letsel door vallen verminderen. Door handgrepen en veiligheidsmatten onder de douche toe te voegen, verkleint u de kans dat u uw evenwicht verliest.