3 slechte redenen om een ​​persoonlijke lening te nemen

30 Sep 2020

3 slechte redenen om een ​​persoonlijke lening te nemen

Persoonlijke leningen zijn vaak een goede manier om te lenen. U kunt het geleende geld gebruiken voor alles wat u maar wilt, en de leningen worden geleverd met een vast aflossingsschema, zodat u de kosten van het lenen van tevoren weet, evenals de uitbetalingsdatum. Het rentetarief is meestal ook ver onder wat u zou betalen op een creditcard (tenzij u in aanmerking komt voor een speciaal actietarief).

Maar dat betekent niet dat het altijd een goed idee is om een ​​persoonlijke lening te krijgen . In feite zijn er tal van omstandigheden waarin het geen zin heeft om dit soort schulden aan te gaan. Hier zijn drie van de ergste redenen om een ​​persoonlijke lening af te sluiten.

1. Omdat u uw uitgaven niet onder controle heeft.

Als u probeert om ver boven uw stand te leven, kan een persoonlijke lening u theoretisch het geld verschaffen om dit te doen.

Maar je graaft jezelf in een diep gat waar je misschien moeilijk uit kunt komen, tenzij of totdat je het budgetteren onder de knie hebt. U maakt ook al uw aankopen duurder door er rente over te betalen - wat betekent dat u uw levensstandaard in de toekomst verder moet verlagen om binnen uw middelen te leven, aangezien een deel van uw geld naar uw schuldeisers gaat.

Als u de neiging heeft om te veel uit te geven, is lenen niet de juiste tactiek om uw situatie op te lossen. In plaats daarvan zou je een budget moeten maken en er serieus mee bezig zijn erin te leven.

2. Omdat u een grote aankoop doet die u echt niet kunt betalen

Als u moet lenen om iets te kopen dat u niet in één keer kunt betalen, kan een persoonlijke lening een betere manier zijn om dat te doen dan een credit card. Het biedt de voorspelbaarheid dat u uw totale financieringskosten kent, en u zult waarschijnlijk een lagere rente betalen.

Maar het sleutelwoord is must. Als de aankoop niet echt essentieel is, maar gewoon iets dat u wilt, is het vaak een slecht idee om ervoor te lenen - de rentelasten zullen de kosten verhogen. En uw pogingen om een ​​"behoefte" veilig te stellen door schulden aan te gaan, kunnen belangrijke financiële doelen in de weg staan.

De beste manier om dure items te kopen die u wilt, is door er na verloop van tijd voor te sparen, zodat u met contant geld en niet verplichten om een ​​schuldeiser maanden of jaren te betalen.

3. Omdat u geen plan wilt maken voor het terugbetalen van schulden

Het consolideren of herfinancieren van schulden zijn enkele van de beste redenen om een ​​persoonlijke lening af te sluiten. Als u een lening krijgt tegen een lagere rente dan uw huidige schuld, maakt u het aflossen goedkoper. En wanneer u meerdere schulden kunt combineren in één nieuwe persoonlijke lening, maakt u ook de terugbetaling eenvoudiger.

Maar het verkrijgen van een persoonlijke lening om andere schulden af ​​te betalen is geen echt plan om schuldenvrij te worden - het is verplaatst de schuld gewoon naar een nieuwe plek. Zorg ervoor dat u de persoonlijke lening kunt afbetalen, de totale kosten van het lenen begrijpt, en u kunt zich ertoe verbinden niet dieper in het gat te raken als u eenmaal met een persoonlijke lening heeft afbetaald.

Zorg ervoor dat een persoonlijke lening de verantwoorde keuze is

Voordat u een persoonlijke lening aangaat, moet u overwegen of lenen uw financiële situatie op de lange termijn helpt of schaadt. Als u leent voor een echte noodzaak, of als u andere schulden wilt consolideren als onderdeel van een solide aflossingsplan, maakt u waarschijnlijk een goede keuze. Als dit niet het geval is, denk er dan serieus over na of deze stap geschikt voor u is, of dat het een beslissing is waar u spijt van zult krijgen.